SKL håller utbildningar om Hitta rätt

Hitta rätt är ett pedagogiskt material för ensamkommande ungdomar som handlar om praktiskt vardagsliv, samhälls­orientering och personlig utveckling men också ett verktyg för boendepersonal och socialsekreterare som jobbar med ungdomarna för att säkra kvaliteten på arbetet.

Det övergripande målet med Hitta rätt är att skapa bättre förutsättningar för en lyckad integration. Den 18 och 25 oktober håller Uppdrag Psykisk Hälsa, SKL, utbildningar om Hitta rätt i Stockholm. Utbildningen är kostnadsfri för deltagarna. Deltagarna betalar själva för eventuell resa och övriga omkostnader.

GR har tidigare hållit utbildningar om Hitta rätt och även tagit fram en webbutbildning om materialet som riktar sig till boendepersonal och socialsekreterare som arbetar med ensamkommande ungdomar. Webbutbildningen och Hitta rätt-materialet finns kostnadsfritt på Länsstyrelsernas gemensamma portal för samhällsinformation till nyanlända – informationsverige.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2019-01-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund