Utbildning om Hitta rätt – ett material för ensamkommande ungdomar

Visste du att det finns ett material för dig som är boendepersonal eller socialsekreterare och jobbar med ensamkommande ungdomar? Det heter Hitta rätt, och den 8-9 juni kan du lära dig mer om Hitta rätt på en tvådagars workshop.

Hitta rätt är ett pedagogiskt material för ensamkommande ungdomar som handlar om praktiskt vardagsliv, samhälls­orientering och personlig utveckling men också ett verktyg för boendepersonal och socialsekreterare som jobbar med ungdomarna för att säkra kvaliteten på arbetet.

Den 8-9 juni kan du lära dig vad Hitta rätt är, vilka utgångpunkter man har i arbetet med ungdomarna, inblick i hur verksamheter arbetar med Hitta rätt samt inspiration i hur du kan arbeta vidare på hemmaplan.

Här kan du ta del av dokumentation från en liknande workshop som hölls i januari i 2016.

  1. Dokumentation från workshop tidigare i åröppnas i nytt fönster

Hitta rätt-materialet består av en pärm, en handledning och inom kort även en webbutbildning. Hitta rätt togs fram i boenden för ensamkommande ungdomar i Göteborgs Stad när personalen såg ett behov av att kvalitetssäkra arbetet med ungdomarna för att skapa förutsättningar för en lyckad integration.

Hitta rätt-materialet finns kostnadsfritt på Länsstyrelsernas gemensamma portal för samhällsinformation till nyanlända – www.informationsverige.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2018-07-06 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund