EU- och FN-rollspel

I FN- och EU-rollspelen är alla elever delegater i antingen Säkerhetsrådet, Generalförsamlingen eller Ministerrådet och under en eller flera dagar agerar de som sina roller och representerar sina länder i en simulering av det riktiga FN eller EU.

Inslag från Morgon i P4 Halland där de intervjuar elever som deltog i FN-rollspel på Aranäsgymnasiet i mars 2019.

Varje år genomför Göteborgsregionens avdelning för utbildning ett 20-tal FN- och EU-rollspel på skolor runt om i Göteborgsregionen, i både grundskolor och gymnasieskolor.

Varför rollspel?

Rollspelen är spännande och utmanande för eleverna, som får såväl färdighetsträning inom retorik och språk som kunskap om internationella relationer, olika länders kultur och värderingar, FN:s eller EU:s roll i samarbete och konflikthantering samt sakkunskap om spelets aktuella tema. Spel genomförs på både svenska och engelska.

Vill du ha FN- eller EU-rollspel på din skola eller har du frågor om FN- och EU rollspelen? Kontakta oss för mer information.

 

Kontakt på GR: Rasmus Jonsson

Senast uppdaterad: 2019-03-08 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund