Du är här:


Europaparlamentets ambassadörsskolor

GR Utbildning medverkar i genomförandet av Europaparlamentets satsning på elever i högstadiet samt vid gymnasieskolans praktiska och teoretiska program. Vår roll är bland annat att utveckla läromedel för programmet samt att medverka vid genomförandet av seminarier och göra uppföljande besök på skolor inför certifieringsprocessen.


Vad är ambassadörsskoleprogrammet?
Genom ambassadörsskoleprogrammet ska ungdomar ges aktiva kunskaper om EU och europeisk parlamentarisk demokrati. Tanken är att elever och lärare som har slutfört programmet ska veta vilka möjligheter deras europeiska medborgarskap erbjuder samt vara medvetna om Europaparlamentets roll i det europeiska beslutsfattandet.

Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson: Fredrik Åkerlind

Senast uppdaterad: 2019-09-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund