Du är här:


Hitta direkt - Utbildning A till Ö

Göteborgsregionens avdelning för Utbildning är en arena för regional samverkan kring utbildningsfrågor i GR:s 13 medlemskommuner. Vi arbetar med hela styrkedjan – från barn och unga till kommunchefer och politiker – vilket involverar 240 000 studerande i alla åldrar, 20 000 lärare, 1500 skolledare och 1300 skolor.

På avdelningen arbetar drygt 90 medarbetare med allt ifrån skolutveckling, läromedel och att motverka studieavbrott till ledarutveckling, vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och samverkan mellan skola och arbetsliv.

Till vänster, och i rullmenyn nedan, listar vi aktuella projekt från A till Ö. Hittar du inte vad du letar efter?

 • På vår startsida kan du utgå från våra verksamhetsområden.

Senaste nytt från utbildning

 • 2019-04-17

  Tips på samverkan mellan skola och arbetsliv som kan bidra till ökad motivation i skolan


  I en konferenslokal vid Lindholmen Science Park samlade nyligen Näringslivsarenan och Göteborgsregionen (GR) ett 60-tal pedagoger, studie- och yrkesvägledare och skolledare på den årliga Dialogkonferensen. Under en heldag diskuterade skola och arbetsliv tillsammans hur en starkare koppling till arbetslivet kan bidra till en ökad motivation i skolan.
  Läs mer
 • 2019-04-16

  Hållbar samhällsplanering i klassrummet


  Vilka tankar har dagens unga om framtidens transporter? Den 12e april 2019 bjöd nätverket LärSUD in till en träff för att följa en niondeklass i en workshop där de agerade samhällsplanerare för hållbart resande i regionen.
  Läs mer
 • 2019-04-15

  Så utvecklar Montessoriskolan Älvkullen sitt arbete kring prao


  I juli 2018 blev prao obligatoriskt i grundskolan och många skolor upplevde ett behov av att uppdatera och utveckla sin praoverksamhet. Montessoriskolan Älvkullen i Kungälv nappade på erbjudandet att få processtöd genom projektet Framtidsrustad region, där skolan nu handleds i utvecklingsarbetet utifrån deras behov.
  Läs mer

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund