Du är här:


Hitta direkt - Utbildning A till Ö

Göteborgsregionens avdelning för Utbildning är en arena för regional samverkan kring utbildningsfrågor i GR:s 13 medlemskommuner. Vi arbetar med hela styrkedjan – från barn och unga till kommunchefer och politiker – vilket involverar 240 000 studerande i alla åldrar, 20 000 lärare, 1500 skolledare och 1300 skolor.

På avdelningen arbetar drygt 90 medarbetare med allt ifrån skolutveckling, läromedel och att motverka studieavbrott till ledarutveckling, vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och samverkan mellan skola och arbetsliv.

Till vänster, och i rullmenyn nedan, listar vi aktuella projekt från A till Ö. Hittar du inte vad du letar efter?

 • På vår startsida kan du utgå från våra verksamhetsområden.

Senaste nytt från utbildning

 • 2019-06-25

  Göteborgsregionen (GR) avdelning för utbildning lyfter utbildningsfrågor på Almedalsveckan


  Nu är det snart dags för politikerveckan i Almedalen och den 1–3 juli har GR:s avdelning för utbildning blivit inbjudna för att medverka på ett flertal seminarium och rundabordssamtal. Här kommer vi berätta om vår regionala samverkan och vår unika utvecklingsarena.
  Läs mer
 • 2019-06-20

  Samarbetet som tar vara på de ungas kraft


  Trots en stark arbetsmarknad har flera branscher svårt att hitta utbildad personal. Samtidigt finns många ungdomar som av olika anledningar inte går ut skolan med godkända betyg. Ungas kraft syftar till att få fler unga att klara grundskolan och söka sig vidare till fortsatta studier. Satsningen drivs av Universeum tillsammans med oss på Göteborgsregionen (GR) och Göteborgs Stad genom Landamäreskolan och Svartedalsskolan. Satsningen följeforskas av Göteborgs universitet. Efter sommaren går Ungas kraft in på sitt sista läsår – i samband med det vill vi lyfta vad vi hittills har gjort och vad som komma skall!
  Läs mer
 • 2019-06-19

  Pressinbjudan: Slutantagning till gymnasieskolorna i Göteborgsregionen 2019


  Onsdag 26 juni får över 12 000 elever som sökt till en gymnasieutbildning i Göteborgsregionen besked rörande sitt gymnasieval.
  Läs mer

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund