Dags igen för Demokratitorg i Lerum

Idag anordnade Göteborgsregionen och Lerums kommun åter igen ett Demokratitorg på Lerums gymnasium. Under en förmiddag samtalade elever från Lerums gymnasium med kommunpolitiker kring sex på förhand uppsatta teman som kommunen arbetar med.

Bland annat diskuterade politikerna och eleverna ömen som skola, arbetsmarknad och Lerum som miljökommun, med fokus på elevernas tankar och idéer.

Demokratitorget bygger på att ungdomar ska få möjlighet att lyfta angelägna frågor till politikerna och skapar en plats för dialog där elevrnas frågor tas på allvar.

Vad är viktigt för att eleverna ska tycka att ett jobb är spännande? Hur borde resor och transporter gå till i kommunen? Vilka mötesplatse behöver unga?

Elevernas tankar är många och allt som sägs under samtalen antecknas för att senare sammanfattas i en rapport som delges både skolan och samtliga partier i kommunen. Denna kan med fördel användas för vidare politiskt arbete och diskussion.


Kontaktperson på GR: Rasmus Jonsson

Senast uppdaterad: 2018-11-08 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund