Information om gymnasievalet 2019

Mellan 10 december 2018 och sista ansökningsdag 1 februari 2019 har totalt 10 876
GR-elever gjort sina gymnasieval till Göteborgsregionens 26 kommunala och 47 fristående gymnasieskolor.

Antalet grundskoleelever ökar i regionen. Flest sökande utifrån förstahandsval har Samhällsvetenskapsprogrammet följt av Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Estetiska programmet.

Under våren kommer ytterligare sökanden att tillkomma, exempelvis tillkommer cirka 300 externa sökande från övriga Sverige under den närmsta månaden. De elever som har behov av att göra justeringar i sitt gymnasieval tar kontakt med sin studie- och yrkesvägledare innan den 15 mars kl. 12.00.

Den 9 april är preliminärantagningen klar och presenteras för eleverna på ansökningswebben indra2.se.

Mer statistik finns på www.goteborgsregionen.se/gymnasieantagningenöppnas i nytt fönster under Antagningsstatistik och pressinformation.

Senast uppdaterad: 2019-02-08 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund