Slutantagningen till gymnasieskolor inom GR är klar

Nu är slutantagningen till gymnasieskolor inom GR klar och elever ser sitt antagningsbesked som inloggad på webbplatsen för gymnasievalet www.indra2.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  9 435 elever är antagna till regionens nationella program. 79,4 % av eleverna är antagna på sitt förstahandsval såväl till program som skola. 90 % av eleverna har fått sitt förstahandsval av utbildning om man bara ser till önskat program.

Slutantagningen 2015 Statistik

De program som ökar mest i år är Naturvetenskapsprogrammet följt av Ekonomiprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet.

De populäraste programmen med flest antal antagna är fortsatt Samhällsvetenskapsprogrammet följt av Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet.

73 % är antagna på högskoleförberedande program
27 % är antagna på yrkesförberedande program

Det finns för närvarande 1 349 lediga platser, 745 på de kommunala skolorna och 604 på de fristående.

184 elever är behöriga men endast reservplacerade då de inte har den poäng som behövs för de skolor och utbildningar de har sökt. Elever som vill lägga till val eller i övrigt göra justeringar i gymnasievalet ska kontakta sin studie- och yrkesvägledare.

GR sköter också antagningen till PRIV (programinriktat individuellt val) samt Yrkesintroduktion. Inom PRIV erbjuds 447 platser. 289 elever är antagna och 80 står som reserv. Inom Yrkesintroduktion erbjuds 320 platser. 253 elever är antagna och 277 står som reserver. Flera av reserverna till PRIV förväntas behörighetskomplettera över sommaren och bli behöriga till motsvarande nationellt program. Många av reserverna till Yrkesintroduktion förväntas behörighetskomplettera över sommaren och bli behöriga till motsvarande PRIV.

Reservantagningen startar den 10 augusti och elever med förändrat antagningsbesked ser sitt resultat som inloggad på webbplatsen för gymnasievalet. Reservantagningen avslutas onsdag den 2 september.

Antagningsstatistik för slutantagningen finns på www.grkom.se/gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under länken Statistik och Slutantagningen 2015. Där finns information om de olika utbildningarnas antagningspoäng och medelvärde, de populäraste skolorna och programmen mm.

Senast uppdaterad: 2015-08-28 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund