Dialogkonferens 7 april: Dagens unga på morgondagens arbetsmarknad

Det finns jobb, bara man går rätt utbildning. Genom att bättre matcha tillgång och efterfrågan på kompetens kommer dagens unga ha stora chanser att komma in på arbetsmarknaden. Men hur ska de veta vad som gäller?

Den 7 april bjuder GR Skola Arbetsliv i samarbete med Näringslivsarenan, ett forum för företag som samarbetar kring skola-arbetslivsfrågor, åter in till en dialogkonferens om ungas framtidstro och det viktiga i att samverka med arbetslivet.

Lyssna till Mia Liljestrand, ansvarig för frågor som rör entreprenörskap och yrkesutbildningar för vuxna vid Svenskt Näringsliv, inspireras av hur yrkestävlingar kan motivera unga att söka till yrkesutbildningar och lyssna till Pecha Kucha-presentationer med representanter från olika branscher och skolor som arbetar med yrkesprogram. Moderator för dagen är Johanna Redelius vid GR Skola Arbetsliv.
 
Målgruppen är lärare, rektorer och studie- och yrkesvägledare som arbetar i grundskolan. 

  • Program och länk till anmälan finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson på GR
Johanna Redelius

GR Skola Arbetsliv

Senast uppdaterad: 2016-02-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund