Göteborgsregionen (GR) söker en registrator

Var med och utveckla storstadsregionen tillsammans med oss!

Genom Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med 150 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019. Du hittar dokumenten på vår webbplats www.grkom.se/styrninglänk till annan webbplats

GR är sin egen arkivmyndighet och har tillsynsansvar gentemot dotterbolagen Gryning Vård AB samt ISGR, International School of the Gothenburg Region. Diariet är en del av Administrativa avdelningen.

Vi erbjuder:
Har du erfarenhet av digital diarieföring och gillar att delta i utvecklingsarbete? Då kan du vara den vi söker till den viktiga rollen som registrator på GR. Vi har ett starkt fokus på utveckling och erbjuder ett jobb med eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter i en spännande organisation.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att huvudsakligen ansvara för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring. Du kommer att medverka i arbetet med att kvalitetssäkra, utveckla och effektivisera dokument- och ärendehanteringen med fokus på E-arkiv.

I dina arbetsuppgifter ingår registrering och diarieföring av in- och utgående handlingar, arkivering, gallring, säkerställande av korrekt personuppgiftshantering, utlämnande av allmänna handlingar samt övriga inom arbetsområdet förekommande arbetsuppgifter.

Diarieföring sker idag i Visma Ciceron Dokument- och ärendehanteringssystem. I tjänsten kan, i mån av tid, även andra arbetsuppgifter inom GR:s administration ingå. 

Kvalifikationer

Är du den vi söker?

 • Ett stort intresse och engagemang för att arbeta som registrator.  
 • Vi ser gärna att du har registratorsutbildning och /eller utbildning inom arkivering.  
 • Du ska ha erfarenhet av att arbeta som registrator inom offentlig verksamhet . 
 • Goda kunskaper om den lagstiftning som reglerar hanteringen av allmänna handlingar.  
 • Har du också kunskaper om personuppgiftsbehandling är detta meriterade. 
 • Mycket god datorvana och erfarenhet av Officeprogrammen är ett krav. 
 • Har du arbetat med Dokument- och ärendehanteringssystemet Visma Ciceron är detta meriterande 

Personliga egenskaper:

 • Som person är du strukturerad, noggrann och har god administrativ förmåga.  
 • Du trivs i verksamheter där du får arbeta efter rutiner, riktlinjer och regler.  
 • Du tycker om att ge service, är lösningsfokuserad, ansvarsfull och har förmåga att leverera i tid.  
 • Dessutom har du god förmåga att samarbeta, men också disciplin att arbeta självständigt och resultatorienterat.  
 • Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, samt kunna få en snabb överblick av skriftlig information för att kunna göra en kortfattad beskrivning som är sökbar. 
 • Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: 2018-12-01

ANSÖKAN - endast via Offentliga jobb

Kontakt

 • Leena Odebo, Registrator
 • Anette Johnsson Arnell, Administrativ chef
  Tfn.031-335 51 43, 0705-355 52 88
  OBS! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga Företrädare på GR:

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund