GR söker kommunikatör till avdelning Utbildning 

Var med och utveckla storstadsregionen tillsammans med oss!

Genom Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med 150 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019. Du hittar dokumenten på vår webbplats www.grkom.se/styrninglänk till annan webbplats

OM GR UTBILDNING

Du kommer att tillhöra avdelningen för utbildning som arbetar med alltifrån skolutveckling, läromedel och att motverka studieavbrott till ledarutveckling, vuxenutbildning, praktiksamordning, gymnasiesamverkan och samverkan mellan skola och arbetsliv. Vill du veta mer om vad GR Utbildning gör?

Uppdrag & Arbetsuppgifter

Vi är en dynamisk projektdriven arbetsplats med många olika yrkesroller under samma tak och medarbetarna uppmuntras att ta egna initiativ och bidra till organisationens utveckling.

I din roll som kommunikatör ingår du i olika projektteam men arbete sker även på uppdragsbasis. Arbetsuppgifterna är varierande och en stor del av tjänsten handlar om operativt kommunikationsarbete i olika skolutvecklingsprojekt.

Du kommer att arbeta med alltifrån sociala medier, nyheter och trycksaker till att fungera som kommunikationsstöd till kollegor. Du kommer även att ansvara för verksamhetens webbplats.

Kvalifikationer

 • Du har examen från universitet/högskola inom media och kommunikation, journalistik eller annan likvärdig utbildning.
 • Du har några års erfarenhet av operativt kommunikationsarbete, gärna i offentlig verksamhet.
 • Du är van vid att publicera på webb och i sociala medier. Kunskaper i Sitevision är meriterande.
 • Du har grundläggande kunskaper i formgivning, bildbearbetning och rörlig bild.
 • Du är en driven och stilsäker skribent som enkelt anpassar innehållet till olika kanaler och målgrupper.

Personliga egenskaper

 • Du är flexibel, självgående, initiativtagande och har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i saker.
 • Du är strukturerad och jobbar gärna i flera processer samtidigt.
 • Du drivs av samhällsengagemang och vill göra skillnad.
 • Du har lätt för att samarbeta med andra i olika konstellationer.

Anställningens omfattning

 • Anställningsform: Tidsbegränsad till 2019-08-09
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: 2018-08-13 eller enligt överenskommelse

ANSÖKAN

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontakt

Fackliga Företrädare på GR:

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund