GR söker Projektassistent till praktikplatsen.se

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 2 november.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med 150 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019.

Göteborgsregionen (GR) och Praktikplatsen har sedan 2003 arbetat strategiskt och operativt med frågor som rör samverkan skola-arbetsliv och praktik i olika skolformer. Utgångspunkten är att alla elever och studenter ska ha likvärdiga möjligheter till kontakter med arbetslivet och att processer för samverkan mellan skolor och arbetsplatser, såväl offentliga som privata, krävs för att skapa effektivitet, hållbarhet och kvalitet runt praktikplatssamordning. Ett stöd i detta arbete är bland annat det digitala verktyget praktikplatsen.se som hanterar praktiksamordning för elever, studenter, arbetssökande, utbildningsanordnare/skolor och arbetsplatser.

Idag erbjuder Praktikplatsen samordning av prao för grundskolan, APL för gymnasie- och vuxenutbildning, LIA för Yrkeshögskola, VFU för universitet, temapraktik, tex miljöpraktik, arbetsmarknadspraktik och ferieplatser. Verktyget praktikplatsen.se används även av många andra regioner och kommuner i Sverige i deras praktiksamordning. GR agerar stöd i att bygga upp hur en kommun eller skola skall arbeta med praktik, oavsett praktikform, och finns sedan som ett processtöd i införandet och stöd till deras egen personal eller att GR fortsatt finns behjälpliga i exempelvis anskaffandet av platser etc.
Läs mer: www.goteborgsregionen.se/praktikplatsen

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med vana av arbete i digitala system, och som i detta arbete har lätt att bilda dig en helhetsuppfattning kring olika utmaningar och uppdrag, för att på ett snabbt sätt kunna skapa lösningar på dessa.

Då arbetet till viss del handlar om support gentemot våra uppdragsgivare, är det viktigt att du är en strukturerad person som trivs i rollen som stödjande funktion, där lösningsorientering är i fokus. God service till våra användare är ett av våra viktigaste perspektiv.

Uppdraget handlar till stor del om att stödja de processer som pågår i praktikplatsen.se:s verksamhet, vilket innebär att arbetsuppgifterna kan variera mellan flera olika uppgifter. Supportfunktionen kommer vara en uttalad sådan, tillsammans med att hantera såväl befintliga som nya verksamheter som kopplas ihop med systemet. I tjänsten kommer även anskaffning av nya samt underhåll av befintliga praktikplatser vara en del.

Kvalifikationer

  • Du har vana i att arbeta i digitala system där exempelvis olika funktioner och/eller personer matchas utifrån givna sökningar.
  • Du har en mycket god förmåga att lära dig systemstrukturer för att kunna verka i dessa.
  • Du är en lösningsorienterad person med förmåga att se möjligheter till lösningar för att skapa bästa resultat för användaren.
  • Du trivs i arbete i team och tycker om att nätverka.
  • Du är en service- och relationsinriktad person, med god pedagogisk förmåga. 
  • Du är en utvecklingsbenägen, strukturerad och driven person med förmåga att se helheter och lösningar för dessa.
  • Du är kommunikativ och har vana att uttrycka dig såväl muntligen som skriftligen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Allmän visstidsanställning 1 år
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-01-01 - 2019-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-02

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:

Johan Borvén
Teamledare
Tfn. 031-335 5091, 0721-88 52 51

Susanne Bjurbäck
Projektledare                            
Tfn. 031-335 5008, 0705-35 08 89                           

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2018-10-04 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund