GR söker Projektledare inom kompetensförsörjning

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 14 mars. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med 150 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019.

Arbetsuppgifter

Inom Göteborgsregionens verksamhet för Skola och utbildning arbetar vi bl a med samverkan mellan skola, arbetsliv och entreprenörskap. Vårt arbete syftar till att framtidsrusta unga människor och motverka utanförskap och skapa de bästa förutsättningarna för unga i var region att göra välunderbyggda studie- och yrkesval, och att bidra till en bättre matchning i arbetslivet och en långsiktig kompetensförsörjning.

Vi arbetar med samordning och etableringar av samverkansplattformar mellan skola och arbetslivet både på strategisk och operativ nivå. Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Som projektledare inom kompetensförsörjning kommer du att arbeta med samordning och etablera samverkansplattformar mellan skola och arbetslivet både på strategisk och operativ nivå. Du kommer initiera, utveckla och projektleda utvecklingsinsatser tillsammans med bransch/företag och skola/utbildning. Uppdraget innebär även kontakt med olika nätverk inom flertal branscher, från företag, kommun, skola till ideella organisationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har väldokumenterad kunskap och bakgrund kring arbeta med kompetensförsörjning, både från ett bransch/företags perspektiv och från ett skola/utbildningsperspektiv.

Du har stor vana av att initiera, utveckla och projektleda utvecklingsinsatser, gärna i projektform.

Du har erfarenhet av ansökningsarbete för att söka extern finansiering.

Det är av stor vikt att du har uppdaterade och omfattande nätverk inom flera branscher och företag och skolformer, samt inom kommuner, utbildning och ideella organisationer.

Du behöver vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har:

  • erfarenhet och flerårig yrkesbakgrund av att arbeta som branschrepresentant, eller motsvarande
  • har relevant akademisk utbildning
  • har kunskap och erfarenhet av kompetensförsörjningsfrågan, både ur ett strategiskt och operativt perspektiv.
  • erfarenhet av att skapa och utveckla framgångsrik samverkan med grundskolan - högre utbildning, samt en omfattande förståelse för utbildningssektorn i stort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till 2020-02-29
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2019-03-14, urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Var vänlig ange löneanspråk i din ansökan.

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Kontaktperson på GR:
Johanna Redelius
Teamledare
Tfn. 031-335 5036, 0708-74 22 68 

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund