Lena Holmlund ny avdelningschef för Arbetsmarknad och social välfärd i Göteborgsregionen

Efter en öppen rekrytering, i konkurrens med ett stort antal sökande till tjänsten, har förbundsdirektören i samråd med förbundsstyrelsens presidium och ordförandena i berörda styrgrupper beslutat att utse Lena Holmlund till ny avdelningschef för Arbetsmarknad och social välfärd inom Göteborgsregionen (GR).

Lena tillträder sin nya befattning 17 september i år.

- Lena har en gedigen och flerårig erfarenhet som chef på strategisk nivå inom socialt arbete i kommunal verksamhet. Hon kommer nu senast från en tjänst som sektorchef i Göteborgs Stad, stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo, med inriktning individ- och familjeomsorg samt funktionshinder. Lena har arbetat i många år i Göteborg och i sitt uppdrag tagit sig an och genomfört stadsövergripande utvecklingssatsningar. Hon har bland annat arbetat med att planera och införa en staden-gemensam placerings- och inköpsenhet för samtliga placeringar inom IFO-Funktionshinder.

Hon har även varit mycket engagerad i boendefrågor till exempel genom arbetet med införandet av ”bostad först” i Göteborg, säger Helena Söderbäck, GR:s förbundsdirektör och fortsätter:

- Jag är glad över att Lena nu väljer att gå vidare till oss på GR och bidra med de kunskaper och erfarenheter som hon byggt upp i sitt arbete som engagerad och utvecklingsorienterad chef och ledare. Jag hälsar Lena varmt välkommen till GR!

Lena Holmlund berättar:

- ”Den här tjänsten som avdelningschef ser ju ut att vara skriven till dig!”, sa en nära kollega. ”Men sök inte.” Ja tänk, en unik tjänst, i en unik miljö, med ett unikt uppdrag inom ett område jag behärskar och älskar! Jag sökte. Med glädje börjar jag redan nu fundera på alla viktiga frågor jag kommer att bli involverad i.

- Vi befinner oss i en högkonjunktur, och välfärden står inför stora utmaningar både ekonomiskt och rekryteringsmässigt. Inom en nära framtid kan GR bli än mer viktig för att samordna kommunernas frågor. Utmaningar är en drivkraft och Göteborgsregionen har ju ”muskler” i gemensamma regionala frågor. Därför ser jag positivt på framtiden och på det arbete som utvecklas med gemensamma krafter, trots dystra prognoser. Jag är verkligen glad att jag fick denna möjlighet och ser fram emot att få träffa er alla och tillsammans med er fortsätta Göteborgsregionens framgångsrika och viktiga arbete, fortsätter Lena Holmlund.

 

Kontaktperson på GR: Helena Söderbäck

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund