Unik konferens 21 april kring arbetet mot nätmobbning

I en tid då vi kan vara uppkopplade på nätet under dygnets alla timmar och där tekniken möjliggör nya sätt att interagera, erbjuds många vägar till kontaktskapande. På gott och ont.

Nätmobbning pågår oberoende av tid och plats. För att förebygga utanförskap samt främja elevers hälsa och närvaro i skolan är detta ett angeläget område att arbeta med.

För två år sedan arrangerades den första konferensen kring ämnet i Göteborg. Nu är det dags igen.

Varmt välkommen till Cyberbullying – En utmaning för forskare och praktiker: att förebygga och åtgärda, en unik internationell konferens som bjuder på inspiration, erfarenhetsutbyte och fördjupad kunskap om hur skolan kan utveckla arbetet med att motverka nätmobbning.

Torsdagen den 21 april har konferensen fokus på skolan, med föreläsningar av internationellt erkända forskare såsom Donna Cross, Barbara Spears och Peter Smith. Därtill medverkar flera svenska experter på området.

Arrangörer är GR, Göteborgs universitet och Göteborgs Stad tillsammans med stiftelsen Friends och the International Bullying Prevention Association.


Kontaktperson på GR: Lislott Lundahl

Senast uppdaterad: 2019-05-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund