Du är här:

GR på Mynewsdesk

GR publicerar löpande pressmeddelanden och nyheter på Mynewsdesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Nedan visas de senaste artiklarna via RSS flöde.

Följ Göteborgsregionen GR
 • 2020-04-16
  Preliminärantagningen till gymnasieskolan är klar - 91% är antagna till valt program
  I dag presenteras preliminärantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen. 9 597 sökande har preliminärt antagits vid såväl kommunala som fristående skolor i regionen, varav 79 % till sitt förstahandsval. Om man enbart ser till sökt program är 91 % antagna på sitt förstahandsval av program,...
  Läs mer
 • 2020-04-09
  Inbjudan till pressträff torsdag 16 april: Preliminärantagning till gymnasieskolorna i Göteborgsregionen 2020
  På torsdag den 16 april får över 11 400 elever i Göteborgsregionen besked om var de har blivit preliminärt antagna till gymnasiet.
  Läs mer
 • 2020-03-17
  Fortsatt höga betyg till förskolans verksamheter gällande trivsel och trygghet
  Årets resultat av Göteborgsregionens enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg finns nu tillgängligt.

  23 850 vårdnadshavare i Göteborgsregionen har gett sin bild av hur verksamheten följer förskolans läroplan. 93% av barnen trivs och 92% känner sig trygga på förskolan enligt...

  Läs mer
 • 2020-03-16
  ​Få studier om insatser för dem som vill sluta köpa sex
  Tillgången till frivilliga psykosociala insatser för personer som vill sluta köpa sexuella tjänster är i stort sett världsunikt för Sverige. Enligt ett mindre antal svenska studier upplever brukarna att deras destruktiva sexuella beteenden och psykiska ohälsa har minskat av sådana insatser, men det...
  Läs mer
 • 2020-03-03
  Fler unga får möjlighet till yrkesutbildning
  Läsa upp betyg och samtidigt påbörja en yrkesutbildning. Det är receptet för att få fler ungdomar som saknar behörighet till gymnasiet att komma in på ett nationellt program eller bli anställningsbara. I Kungsbacka är detta möjligt på flera yrkesprogram.
  Läs mer

Senast uppdaterad: 2018-08-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund