Dags för den årliga Läromedelsmässan 19-20 April 2016 i Göteborg

För åttonde året i rad håller GRs läromedelsmässa till i Eriksbergshallen på Älvstranden i Göteborg. Denna gång med en tydlig satsning på att synliggöra utbudet av läromedel för nyanlända/-ensamkommande barn.

Mässan vänder sig till alla inom förskola, grundskola och särskola. På plats finns ett stort antal av Sveriges ledande läromedelsproducenter som presentarer aktuella läromedel. Dessutom äger kostnadsfria miniseminarier rum, däribland om projektet GAMES och Leva likabehandlingsplanen. Fri entré!

När: 19-20 april kl. 13.30–17.30.
Var: Eriksbergshallen i Göteborg (hitta ditlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

KOSTNADSFRIA MINISEMINARIER (i urval)

GAMES  - Elever programmerar för lärande, 19 & 20/4 kl. 14
EU-projektet GAMES syftar till att se hur spel kan användas som ett bra utbildningsverktyg i skolan. På mässan kan du träffa elever från Lexbyskolan som visar hur de har integrerat spelet Scratch i undervisningen.
Miniseminarier tisdag 19/4

Leva likabehandlingsplanen, 20/4 kl. 16
Ett projekt om att förebygga nätmobbning. I projektet Developing global Citizens through Anti Bullying Work arbetade lärare och ledare i en idrottsförening sida vid sida för att skaffa sig kunskaper om barns liv på nätet.
Miniseminarier onsdag 20/4

Kontaktperson på GR: Marie Ekdahl

GR Läromedel

Senast uppdaterad: 2017-10-08 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund