Delta i aktiviteter på temat EU

EU påverkar mer än hälften av alla lokala och regionala beslut och är en del av vår vardag. Men svenskarnas kännedom om hur EU fungerar är låg. Nu har du chansen att lära dig mer. Nästa vecka ordnas flera arrangemang i Göteborg med anledning av EU-toppmötet.

15 november EU-satsa på barnen
Göteborg väljer att investera i de små barnen för att varje människa ska växa upp med förutsättningar att klara skolan, vidareutbilda sig och få jobb. Om vi investerar i barnen tidigt kommer våra samhällen att bli bättre och samtidigt rustas för att hantera framtidens utmaningar och möjligheter.

GR deltar och berättar om erfarenheter från projekten Plug In och Plug Innan. Vad fungerar för att motivera elever och få fler att bli behöriga till gymnasiet? Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

16 november: Morgondagens EU
Västra Götalandsregionen bjuder in till ett samtal för att utifrån ett ungdomsperspektiv diskutera hur morgondagens EU ska bidra till ett bättre Europa. Fokus är sociala frågor och arbetsmarknad. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du fler arrangemang
Mer information hittar du på EU-hösten i Göteborgs webbplats: www.goteborg.se/eu2017. Under rubriken Kalender finns fler arrangemang som vänder sig till olika målgrupper.

EU-hösten är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Göteborgsregionens kommunalförbund, Göteborgs Stad och Länsstyrelsen.

Tyck till på medborgardialogen
Hur tycker du att EU ska hantera framtida utmaningar och möjligheter? Nu har du chansen att göra din röst hörd! Den 16 november arrangerar EU-kommissionen en medborgardialog i Göteborg om hur Europa kan bidra till rättvisa jobb och tillväxt. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Dialogen sänds också live på Facebook: www.facebook.com/EUkommissionen/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ toppmötet på webben
Den 17 november är det EU-toppmöte i Göteborg. Då samlas EU:s stats- och regeringschefer för att diskutera sociala frågor, arbetsmarknad och EU:s framtid. Läs mer om toppmötet på: www.socialsummit17.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kommer du också kunna följa toppmötet via en webbsändning.

Så tar du dig fram i trafiken
Tänk på att under vissa tider den 16–17 november kan det vara kraftiga trafikstörningar. Följ polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska tiderna och var ute i god tid.

Här hittar du mer information:

Läs mer om GR:s internationella arbete
Gå in på vår webbplats, under rubriken Detta jobbar GR med, EU och internationellt arbetelänk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 2018-01-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund