FN-rollspelen firar 20 år på Bokmässan

Under Bok- och Biblioteksmässan 2015 anordnar Pedagogiskt Centrum i samarbete med mässan ett jubileumsspel för att fira 20 år av FN- och EU-rollspel i Pedagogiskt Centrums regi.

23 september kommer 150 elever från Aranäsgymnasiet och Lerums gymnasium att under en heldag i FNs Generalförsamling debattera yttrandefrihetsfrågor.

Eleverna kommer i kostymer och andra formella dräkter att diskutera och debattera beslutsförslag rörande yttrandefrihetsfrågan och fatta beslut enligt sina tilldelade länders åsikter.

Innan spelet läser eleverna in sig på hur FN fungerar, lär sig allt de kan tänkas behöva om det land som de spelar samt läser in sig på hur yttrandefrihetsfrågan diskuteras i det land som de för dagen representerar.

Pedagogiskt Centrum, med mångårig erfarenhet av upplevelsebaserat lärande, kommer att leda rollspelet.
Ett rollspel är en mycket spännande och lärorik pedagogisk metod, där ungdomarna själva styr mycket av det som händer. I arbetet inför spelet samverkar olika ämnen, såsom samhällskunskap, historia, språk och svenska. Under spelet lär de sig mycket om demokrati och inflytande, samt får en förståelse för hur politiska beslut fattas, säger Rasmus Jonsson, projektledare och ordförande under mötet.

Kontaktperson på GR: Rasmus Jonsson

Informationsfilm om spelen
VILL DU VETA MER OM PEDAGOGISKT CENTRUM
Pedagogiskt Centrum utvecklar spel och upplevelser som väcker engagemang och delaktighet.   Våra spel är kostnadsfria att använda och du hittar dem i Speldatabasen.

Senast uppdaterad: 2017-10-10 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund