GR söker Controller till ekonomienheten

GR:s ekonomienhet består idag av sju personer och behöver nu utöka med ytterligare en ekonomicontroller.

Arbetsbeskrivning

I rollen som controller har du det ekonomiska samordningsansvaret för en av GR:s avdelningar. Samordningsansvaret innefattar våra ekonomiska huvudprocesser, budget, uppföljning/prognos och bokslut. En del av GR:s verksamhet och finansiering består av EU-projekt och i uppdraget ingår att vara behjälplig med redovisning av EU projekt vilket även innebär sammanställning av för- och efterkalkyl. En mycket viktig ingång i uppdraget är att medverka till att avrapporteringen håller hög kvalitet. 

I ditt uppdrag ingår att ge råd och stöd samt uppföljning och kontroll inom ekonomiområdet. Detta innebär bland annat att vara ett bollplank till chefer samt att analysera och utreda olika frågor kopplat till uppdraget. För att klara uppdraget är det viktigt att snabbt kunna sätta sig in i och förstå GRs olika verksamheter. 

Du kommer att:

 1. Stödja ekonomichef i budget-, uppföljnings-/ prognos- och bokslutsprocessen. 
 2. Arbeta aktivt i controllerfunktion i nära samverkan med verksamheten. 
 3. Arbeta med ekonomisk analys och rapportering. 
 4. Arbeta med löpande redovisning. 
 5. Arbeta med EU-projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat universitets-/högskoleutbildning samt flerårig erfarenhet av självständigt controllerarbete. 

Uppdraget kräver tillgänglighet och ett professionellt och konsultativt förhållningssätt. Yrkesrollen kräver därför både lyhördhet och god pedagogisk förmåga. Vi ser det meriterande om du har kunskaper i ekonomisystemet Raindance.

Som person är du drivande och säkerställer att tidsplaner följs. Du är pedagogisk och kommunikativ samt har en god analytisk förmåga i kombination med att se helheter. Det är viktigt att du trivs i en roll där du får möjlighet att arbeta självständigt och ta stort ansvar, samtidigt som du värdesätter och själv bidrar till ett bra samarbete inom verksamheten.

Du håller dig uppdaterad inom dina ansvarsområden. 

Andra beskriver dig som en person som har särskilt god förmåga att arbeta tillsammans med andra, är handlingskraftig och levererar kvalitet i tid.

Vi erbjuder dig en kreativ arbetsplats med trevliga arbetskollegor. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Anställningsformalia

 1. Anställningsform: Tillsvidareanställning
 2. Omfattning: Heltid
 3. Löneform: Månadslön
 4. Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

 1. Ansöka sker endast via Offentliga jobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 2. Sista ansökningsdag: 2016-05-24

Kontaktpersoner

Bo Andersson, Ekonomichef
031-335 51 10, 070-588 65 73

Anders Hemborg, Facklig företrädare Saco
031-335 50 72

Katarina Kjellqvist, Facklig företrädare Vision
031-335 50 02

Om GR

GR är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige vars uppgift är att verka för samarbete över kommungränserna samt vara ett forum för idé- och erfarenhetsutbyte inom regionen. Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt. GR har ca 160 medarbetare och arbetar inom bl a följande områden: regionplanering, miljö, trafik, arbetsmarknad, välfärd och socialtjänst, kompetensutveckling, utbildning och forskning.

Senast uppdaterad: 2016-05-09 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund