GR söker Digitaliseringssamordnare, eHälsa

Digitalisering är en möjliggörare för en mer effektiv offentlig sektor där innovationer och nytänkande är i fokus. Är du en person som gillar en roll i gränslandet mellan teknik och verksamhet, med många kontaktytor, kan detta vara en tjänst för dig.

Kom och utveckla storstadsregionen med oss! Genom GR arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har vi växt med 150 000 invånare, vilket motsvarar ett helt Linköping, Sveriges femte största stad.

Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi jobbar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad. Det är här du kommer in.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt.
Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019.

Arbetsuppgifter

Vill du bli en av två digitaliseringssamordnare som arbetar för att, tillsammans med kommunerna utveckla och driva på utvecklingen inom digitalisering?

Tillsammans med den andra samordnaren ska ni samordna och stimulera medlemskommunernas arbete och initiativ inom digitalisering där din roll har ett tydligt fokus på eHälsa. Du kommer att driva frågor för våra 13 medlemskommuner kopplat till eHälsa där du bland annat leder det regionala eHälsanätverket. GR deltar också i ett arbete tillsammans med andra kommunalförbund i Västra Götaland med gemensamma frågor kopplat till digitalisering för de 49 kommunerna. Som exempel kan nämnas att arbeta med gemensamma kommunala lösningar, utredningar och stöd för införande inom områden som säkerhets- och kommunikationslösningar, verksamhetsprocesser och verksamhetsstödjande applikationer. Förankring och dialog med kommunerna kring pågående arbete och utvecklingsaktiviteter är centralt och styrande i arbetet.

Kvalifikationer och kompetens

 • Har god erfarenhet av projektledning/styrning och utredningsarbete, med koppling till digitalisering.
 • Har god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, i både tal och skrift och kan presentera komplex information på ett pedagogiskt sätt, d.v.s. framställa rapporter och beslutsunderlag av hög kvalitet samtidigt som informationen är enkel att ta till sig.
 • Är strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare.
 • Tar egna initiativ och har lätt för att ta kontakt och arbeta tillsammans med både verksamhetsföreträdare, uppdragsgivare och leverantörer.
 • Har ett strategiskt synsätt med förmåga att se helhet och sammanhang.
 • Har erfarenhet från, och/eller förståelse för politiskt styrd verksamhet.
 • Är universitets- eller högskoleutbildad. Med fördel inom områdena systemvetenskap eller informationsvetenskap, gärna med anknytning till social välfärd och eHälsa.
 • Meriterande med erfarenhet av upphandling och kunskap kring lagen om offentlig upphandling (LoU)
 • Önskvärt att ha körkort.

Personliga egenskaper

 • Du är lyhörd, handlingskraftig och utvecklingsorienterad.
 • Du är kommunikativ.
 • Du har god analytisk förmåga och kan förmedla komplexa sammanhang.
 • Du har lätt för att röra dig mellan strategisk och operativ nivå.
 • Du är bra på att bygga relationer.
 • Du drivs av samhällsengagemang och vill göra skillnad.


Anställningens omfattning

 1. Anställningsform: visstidsanställning på ett år.
 2. Omfattning: Heltid 100%.                    
 3. Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.      

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-15, rekryteringar kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:
Helena Söderbäck Förbundsdirektör
Tfn: 031-335 5196, 0706-32 24 84

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg, Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist, Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2017-12-18 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund