GR söker ny Utbildningschef

Kom och utveckla storstadsregionen med oss!

Genom GR arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har vi växt med 150 000 invånare, vilket motsvarar ett helt Linköping, Sveriges femte största stad.

Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi jobbar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad. Det är här du kommer in.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?
Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Verksamhetsinriktning 2017-2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Du hittar även dokumenten på vår webbplats www.grkom.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som utbildningschef på GR är unik. Ingen annanstans i Sverige finns ett så brett och djupt samarbete kring lärande. Det involverar 240 000 studerande i alla åldrar, 20 000 lärare, 1 500 skolledare och 1 300 skolor.

GR Utbildning är en regional utvecklingsarena med cirka 90 medarbetare. Avdelningen arbetar med allt från skolutveckling, läromedel och att motverka studieavbrott till ledarutveckling, vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och samverkan mellan skola och arbetsliv. Vi omvärldsbevakar aktivt i skolfrågor för att kunna erbjuda kommunerna insatser och stöd redan innan det efterfrågas.

På GR Utbildning arbetar du med hela kedjan – från barn och unga till kommunchefer och politiker. Du behöver därför ha insikt om hur vardagen ser ut i den svenska skolan. I ditt uppdrag ingår också att påverka utbildningslandskapet regionalt, nationellt och internationellt. GR är en nationellt viktig aktör på utbildningsområdet och samverkar med bland annat Skolverket, Universitets- och högskolerådet (UHR), Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Europaparlamentet.

Allt arbete har sin grund i vår politiska styrning och ambition. Som utbildningschef ansvarar du för förankringen i Utbildningsgruppen, GR:s politiska styrgrupp för regiongemensamma satsningar på det livslånga lärandets område. Du leder också arbetet i Utbildningschefsnätverket som utgörs av kommunernas förvaltningschefer för förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Uppdraget som medlemskommunerna anförtror GR har stor bredd. Som utbildningschef på GR förväntas du bidra till helheten för verksamheten. Du rapporterar till förbundsdirektören och ingår i GR:s ledningsgrupp.

Vill du veta mer om vad GR Utbildning gör?

Film: Verksamhetsberättelselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webb: www.grkom.se/utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Kvalifikationer

 • Kunskaper om och ett gediget intresse för skola och utbildning.
 • Relevant akademisk examen.
 • Flerårig erfarenhet som chef på strategisk nivå i en politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet av samverkan med näringsliv, akademi och andra samhällsaktörer är meriterande, liksom erfarenhet av uppdragsfinansierad verksamhet.
 • Vi ser gärna att du har god kunskap om regional utveckling och storstadsregionens utmaningar.

Personliga egenskaper

 • Du är lyhörd, handlingskraftig och utvecklingsorienterad.
 • Du är kommunikativ.
 • Du har god analytisk förmåga och kan förmedla komplexa sammanhang.
 • Du har lätt för att röra dig mellan strategisk och operativ nivå.
 • Du är bra på att bygga relationer.
 • Du utvecklar organisationen genom och tillsammans med dina medarbetare.
 • Du drivs av samhällsengagemang och vill göra skillnad.

Anställningens omfattning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid 100 %
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-15

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:

Helena Söderbäck, förbundsdirektör
0706-32 24 84
helena.soderback@grkom.se


Fackliga företrädare:

Anders Hemborg, Saco
031-335 50 72
anders.hemborg@grkom.se

Katarina Kjellqvist, Vision
031-335 50 02
katarina.kjellqvist@grkom.se


Senast uppdaterad: 2017-12-21 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund