GR söker regionplanerare med inriktning på bostads- och infrastrukturutveckling

Kom och utveckla storstadsregionen tillsammans med oss! 

GR består av 13 kommuner i Västsverige som nyligen passerade miljonstrecket. Sedan år 2000 har vi växt med 150 000 invånare, vilket motsvarar ett helt Linköping. 

Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi jobbar med: bostadsbyggande, infrastruktur, utbildning, kompetensutveckling, arbetsmarknad, social välfärd och forskning. Det är här du kommer in.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt.

GR är en arbetsplats som får höga betyg av personalen. I den senaste medarbetarenkäten svarade hela 90 procent att de trivs på jobbet. Några skäl till det är stimulerande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor, bra ledarskap och att det finns möjlighet att utvecklas.

Innan du ansöker vill vi att du tar del av våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxtlänk till annan webbplats och den fleråriga verksamhetsinriktningenlänk till annan webbplats. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som regionplanerare ingår du i den grupp som analyserar regionens fysiska tillväxt och dess inverkan på allt från transportinfrastruktur till bostadsbehov och samhällsservice. Avdelning Planering har cirka 25 anställda och dina kollegor är experter inom olika områden, bland annat kustzonsplanering, mobilitet, teknisk försörjning och miljö.

Du arbetar strategiskt och utifrån ett regionalt helhetsperspektiv. Grunden för ditt uppdrag är dels samarbetet med våra medlemskommuner och andra aktörer, dels att du sätter dina kollegors kunskap högt upp på din agenda.

Kvalifikationer och kompetens

  1. Du är en kunnig och erfaren samhällsplanerare. 
  2. Du har god erfarenhet av liknande uppgifter inom långsiktig planering eller har varit drivande i kommunalt översiktplanearbete. 
  3. Din analytiska förmåga är en av dina starkaste sidor och du har förmågan att omsätta analyser till handlingsplaner. 
  4. Som person är du strukturerad, flexibel och initiativrik. 
  5. Du är bra på att samarbeta och tycker om att driva och leda olika utvecklingsprocesser. 
  6. Du har en relevant akademisk examen och goda kunskaper inom projektarbete och projektledning.

Anställningens omfattning

  1. Anställningsform: Tillsvidareanställning
  2. Omfattning: Heltid 100%.                    
  3. Tillträde: Enligt överenskommelse.      

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-14

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:
Pia Arnesson, Teamledare
Tfn: 031-335 5123

Maria Sigroth, Avdelningschef
Tfn:031-335 5073

Fackliga Företrädare:

Karin Westberg, Saco-representant
Tfn: 031-335 5388

Katarina Kjellqvist, Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2017-04-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund