GR söker regionplanerare med inriktning på hållbart resande

Vill du vara med och utveckla Göteborgsregionen tillsammans med oss?

GR består av 13 kommuner i Västsverige som nyligen passerade miljonstrecket. Sedan år 2000 har vi växt med 150 000 invånare, vilket motsvarar ett helt Linköping.

Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi jobbar med: bostadsbyggande, infrastruktur, hållbart resande, utbildning, kompetensutveckling, arbetsmarknad, social välfärd och forskning. Det är här du kommer in.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt.

GR är en arbetsplats som får höga betyg av personalen. I den senaste medarbetarenkäten svarade hela 90 procent att de trivs på jobbet. Några skäl till det är stimulerande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor, bra ledarskap och att det finns möjlighet att utvecklas.

Innan du ansöker vill vi att du tar del av GR:s mål- och strategidokument Hållbar tillväxtlänk till annan webbplats , den fleråriga verksamhetsinriktningenlänk till annan webbplats samt tagit del av information om kompetens och projektplattformen Hållbart resande väst www.grkom.se/hallbartresandelänk till annan webbplats samt www.vgregion.se/hrvlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Hållbart resande innebär för GR trafiksäkra, miljövänliga och ekonomiska resor. Ju fler som reser hållbart, desto bättre förutsättningar finns det för renare luft och ökad framkomlighet.

Att arbeta med hållbart resande kan även bidra till att skapa en hållbar livsmiljö och infrastruktur för effektivt och klimatsmart resande.

Som regionplanerare med fokus på hållbart resande arbetar du tillsammans med ca 25 kollegor på avdelning Planering. Avdelningen arbetar med regionplanering utifrån flera dimensioner, t.ex. infrastruktur, markanvändning, miljö, avfall och vatten.

Ditt uppdrag innebär även att du kommer arbeta för kompetens och projektplattformen Hållbart resande väst, vilket är en plattform för kommuner och invånare i Västra Götalandsregionen och Region Halland. Plattformen drivs av Västra Götalandsregionen och Region Halland i nära samarbete med GR.

Uppdraget som regionplanerare med inriktning på hållbart resande innefattar bland annat följande:

 • Stötta kommunerna genom regional samordning av insatser kring hållbart resande och mobility management
 • Stötta kommunerna i deras satsningar inom hållbart resande
 • Utveckla och leda projekt kopplade till Hållbart resande väst och inom GR. Exempel på pågående projekt är Vintercyklist och Buss ohoj
 • Ansvara för planering och genomförande av nätverksträffar för hållbart resande
 • Administrera och ansvara för nyhetsbrevet Hållbart resande väst

Uppdraget innebär projektbudgetansvar. Rapportering och uppföljning är en viktig del av uppdraget. Uppdraget kan komma att kompletteras med andra uppdrag inom ramen för arbetet inom avdelning Planering.

Kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som kan hitta kreativa lösningar i komplexa system och som är initiativrik. Vi värdesätter en god kommunikativ förmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga.
Du som söker ska ha:

 • relevant högskoleutbildning
 • god förståelse för frågor kopplade till hållbart resande
 • erfarenhet av att driva och samordna projekt
 • god förståelse för arbete i politiskt styrda organisationer
 • kunskap om strategiska klimatfrågor är meriterande

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

 1. Anställningsform: Vikariat tom 2018-06-30
 2. Omfattning: Heltid 100%.                    
 3. Tillträde: 2017-07-01      

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-15

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:
Amie Ramstedt, Teamledare
Tfn: 031-335 5322

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg, Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist, Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2017-05-22 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund