GR söker regionplanerare med inriktning på vatten- och luftvård

Kom och utveckla storstadsregionen tillsammans med oss! 

Göteborgsregionens kommunalförbund - GR består av 13 kommuner i Västsverige som tillsammans nyligen passerade en miljon invånare. Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt.

GR arbetar inom bl a följande områden: regionplanering, miljö, trafik, arbetsmarknad, välfärd och socialtjänst, kompetensutveckling, utbildning och forskning.

På GR arbetar du tillsammans med cirka 180 engagerade kollegor för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen.

GR är en arbetsplats som får höga betyg av personalen. I den senaste medarbetarenkäten svarade hela 90 procent att de trivs på jobbet. Några skäl till det är stimulerande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor, bra ledarskap och att det finns möjlighet att utvecklas.

Avdelningen Miljö och samhällsbyggnad har drygt 25 anställda. Dina framtida kollegor är mycket kunniga inom olika sakområden samtidigt som de har förmågan att alltid utgå från ett regionalt helhetsperspektiv. Grunden för ditt uppdrag är dels samarbetet med våra medlemskommuner och andra aktörer, dels att du sätter dina kollegors kunskap högt upp på din agenda.

Innan du ansöker vill vi att du tar del av våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxtlänk till annan webbplats och den fleråriga verksamhetsinriktningenlänk till annan webbplats. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker en regionplanerare med inriktning på vatten- och luftvård. Som regionplanerare arbetar du både strategiskt och operativt. De operativa delarna består huvudsakligen av administration av vatten- och luftvårdsförbunden. Inom de strategiska delarna ligger fokus på att identifiera relevanta utvecklingsområden inom den regionala vatten- och luftvården. Viktiga strategiska frågor är vatten- och luftvårdens kopplingar till den fysiska planeringen samt utvecklande av metoder för att föra in strategiska miljöfrågor i samhällsplaneringen.

Kvalifikationer och kompetens

  1. Du som söker är en kunnig och erfaren miljövetare med stort intresse för samhällsplanering.
  2. Du har god kunskap om vatten- och luftvårdens framtida utmaningar och dess kopplingar till hållbar tillväxt.
  3. Du är strukturerad, flexibel och har förmågan att tänka långsiktigt.
  4. Du kan arbeta både självständigt och i grupp.
  5. Du har en god samarbets- och initiativförmåga och tycker om att driva utvecklingsprocesser.
  6. Du har en relevant akademisk examen och goda kunskaper inom projektarbete och projektledning.
  7. Erfarenhet av arbete inom kommunal eller regional samhällsplanering är meriterande.

Anställningens omfattning

  1. Anställningsform: Tillsvidareanställning
  2. Omfattning: Heltid 100%.                    
  3. Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.      

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-25

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:
Pia Arnesson, Teamledare
Tfn: 031-335 5123

Maria Sigroth, Avdelningschef
Tfn:031-335 5073

Fackliga Företrädare:

Fredrik Seger, Saco-representant
Tfn: 031-335 5201

Senast uppdaterad: 2017-08-30 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund