Kick off för ”På rätt plats”!

I torsdags var det kick off för praktikanter och handledare i praktikprogrammet På rätt plats, GR:s praktikprogram för nyanlända samhällsbyggare.

Kick offen inleddes med en workshop om mångfald, kultur och samarbete som leddes av GR:s Patrick Gruczkun. Efter den lärorika workshopen och annan information om programmet samlades alla för ett mingel i loungen där det bjöds på snittar och dryck för att fira att projektet är igång.

Utgångspunkten till projektet är ett ökat behov av kompetens inom samhällsbyggnad i regionen. Projektet främjar även integration då det ger nyanlända samhällsbyggare en väg in på den svenska arbetsmarknaden.

Bland praktikanterna finns ingenjörer inom bygg, miljö och VA, men även svetsare och mekaniker. Det praktikanterna har framför sig nu är en kurs i yrkessvenska som vuxenutbildningen Mölndal stad håller i och praktik som startar i april och pågår 3-6 månader. Under mars månad utbildas deras handledare av Validering Väst. De arbetsgivare som deltar i praktikprogrammet är Aarsleff, Audi, Gryaab, Göteborgs Stad, Kungsbacka kommun, Lerums kommun, Mölndals Stad, Stenungsunds kommun, Skanska, WSP och Älvstranden Utveckling.

Läs mer om projektet här:

 

Kontaktperson på GR: Lisa Ström

Senast uppdaterad: 2017-03-20 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund