Nu kalkar vi i Göteborgsregionen

Kalkspridning med helikopter påbörjas i Göteborgsregionen under v 36 och pågår under september månad. Under kalkningen kan störningar i form av buller och tunga fordon på vägarna inträffa i närområdet kring de områden som kalkas.

För att motverka försurningsskador på djur- och växtliv i sjöar och vattendrag kalkas varje år sjöar och våtmarker i flera vattensystem inom Göteborgsregionen.

Kalkningen sker om hösten och utförs med båt- och helikopterspridning. GR samordnar kalkningsverksamheten i Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal och Partille, därtill utförs parallellt kalkning i Ale, Göteborg, Lilla Edet och Stenungsund i kommunens egen regi.


Kontaktperson på GR: Joanna Friberg

Senast uppdaterad: 2016-09-06 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund