Välbesökt informationsmöte om praktikprogram för nyanlända

Den 15 december bjöd GR in till ett informationsmöte och matchningsträff inför uppstarten av projektet På rätt plats - ett praktikprogram som matchar arbetsgivare med nyanlända samhällsbyggare och drivs av GR i samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen samt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens Jobbsprånget.

Mötet lockade strax över 80 besökare, däribland arbetsgivare som Älvstranden, Kungsbacka kommun och Skanska samt över 60 kandidater med eftertraktad kompetens inom samhällsbyggnad. Under mötet presenterades praktikprogrammet, och arbetsgivarna berättade mer om sina praktikplatser. Därefter träffades intresserade kandidater och arbetsgivare för samtal och frågor.


Ansökan för kandidater som är intresserade av att delta i praktikprogrammet är öppen till och med 8 januari 2017. Praktikprogrammet startar i mars 2017 med en kurs i yrkessvenska och därefter startar praktiken på arbetsplatsen i april 2017 och pågår i tre till sex månader.

 

Kontaktperson på GR: Frida Gustavsson

Senast uppdaterad: 2017-10-05 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund