Var med och sätt second hand på kartan!

Den 19-27 november infaller Europa minskar avfallet-veckan. Då arrangeras tusentals aktiviteter runt om i Europa för att minska avfallet.

Ett enkelt och viktigt sätt att minska avfallsmängderna är att återanvända kläder och andra produkter; på så sätt förlängs sakernas livslängd. Med anledning av detta vill Räkna till 10 uppmärksamma second hand-butiker runtom i Göteborgsregionen i form av en second hand-karta. Kartan kommer att publiceras i början av Europa minskar avfallet-veckan. Under lördagen 26 november kommer flera roliga aktiviteter att anordnas i butikerna, allt från modevisning till julmarknad! 

Håll utkik på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på www.raknatill10.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information om second hand-kartan och aktiviteter. Jobbar du i en second hand-butik i Göteborgsregionen och vill vara med och anordna en aktivitet? Mejla till Frida Gustavsson

  • Mer information om Europa minskar avfallet-veckan hittar du HÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Räkna till 10 är en satsning som ingår i den långsiktiga regionala avfallsplanen A2020. Målet med planen är bland annat att minska avfallet, hushålla bättre med resurser och minska miljöpåverkan och giftspridning från avfallet.

Bakom Räkna till 10 står de tretton medlemskommunerna i Göteborgsregionen:
Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Kontaktperson på GR: Frida Gustavsson

Senast uppdaterad: 2016-11-08 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund