Verktygslåda för hållbara livsstilar

Nu lanseras en verktygslåda för kommunala tjänstemän och andra som är intresserade av hållbara livsstilar. GR har medverkat i arbetet inom ramen för Mistra Urban Futures.

Verktygslådan har tagits fram inom Mistra Urban Futures projekt Hållbara livsstilar – verktyg och metoder. Projektet är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, GR och Lerums kommun. Verktygslådan innehåller metoder och exempel på hur kommuner gör det lättare för invånarna att leva hållbart.

- Kommuner runt om i landet gör mycket bra saker på temat hållbara livsstilar. Verktygslådan är ett sätt att lyfta fram dessa exempel, med fokus på hur det har gjorts och vad som krävs för att andra ska kunna göra samma sak.  Förhoppningen är att kommuner ska kunna inspireras av varandra i den lokala omställningen till mer hållbara livsstilar, säger projektledare Erica Eneqvist, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

  • Verktygslådan finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR: Lisa Ström

Senast uppdaterad: 2017-06-19 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund