Vi söker hushåll till Minimeringsmästarna

Nu söker vi hushåll inför årets omgång av det uppskattade projektet Minimeringsmästarna, som GR är med och samordnar. I Minimeringsmästarna tävlar hushåll i att minska sitt avfall under ett år.

Deltagarna i Minimeringsmästarna medverkar på tematräffar

Deltagarna i Minimeringsmästarna medverkar på tematräffar

I förra omgången lyckades deltagarna halvera sina avfallsmängder genom kunskap och små förändringar i vardagen. Deltagarna ställs inför olika utmaningar inom bland annat matsvinn, textil och kemikalier. De kommer även att blogga om sina erfarenheter på www.minimeringsmastarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du även kan läsa mer om projektet. Nu söker vi hushåll som vill minimera sitt avfall under 2017. Minimeringsmästarna startar i mars 2017.

Bakom Minimeringsmästarna 2017 står Borås Energi och Miljö, Bostadsbolaget i Göteborg samt kommunerna Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mark och Svenljunga.  Arbetet koordineras av GR med stöd från Västra Götalandsregionen. Projektet är en del av det långsiktiga projektet Räkna till 10 som utgår från den regionala avfallsplanen A2020.

Du som är intresserad kan anmäla dig genom att skriva några rader om ditt hushåll och varför du vill delta till din kommunrepresentant, som sedan återkommer med mer information.

  • Kontaktuppgifter hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR: Frida Gustavsson

Senast uppdaterad: 2017-02-08 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund