Mässa

Gymnasiedagarna & Future Skills

Plats

Svenska Mässan

Startdatum

8 november 2022

För att bidra till välgrundade studie- och yrkesval för regionens grundskoleelever arrangerar Göteborgsregionen (GR) mötesplatsen Gymnasiedagarna & Future Skills tillsammans med samarbetspartners och utställare.

Varje nytt läsår förbereder sig tiotusentals niondeklassare och IM-elever runt om i regionen inför att göra spännande gymnasieval och varje hösttermin står Gymnasiedagarna & Future Skills redo att vägleda dem. I år gör vi det dels genom två spännande temaveckor och dels genom en efterlängtad comeback av Gymnasiedagarna på Svenska mässan. 

Förberedande temaveckor under hösten

Höstens första tema,"Jag och mitt gymnasieval", går av stapeln v. 37 och syftar till att introducera det stundande gymnasievalet. Temat fokuserar bl.a. på att presentera gymnasieprogram och låta eleverna träffa andra som precis gjort sina gymnasieval. 

Det andra temat, "Jag och mitt framrtida jobb", äger rum v. 42 och handlar om att synliggöra arbetslivet och de möjligheter som väntar eleverna. Veckan kommer bl.a. bjuda på studiebesök, CV-skrivning, intervjuskola och workshops.

Gymnasiedagarna på Svenska Mässan 8–10 november

Efter två år av pandemi ser vi fram emot att återigen slå upp portarna till Gymnasiedagarna på Svenska mässan i Göteborg. I år ligger fokus på att låta elever i årskurs 9 samt från IM möta skolorna. Gymnasiedagarna.se kommer fortsatt fungera som kompletterande digital mötesplats.

Kontakt

Information och anmälan

Mer information

Målgrupp

Elever som ska göra sitt gymnasieval.

Samarbetspartners

Future Skills är ett samarbete mellan Göteborgsregionen (GR), Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och Arbetsmarknad och Vuxenutbildning i Göteborgs Stad.

Projektpartner: WorldSkills Sweden

Uppdaterad