Konferens

Socialtjänstforum 2024

Plats

Göteborg

Startdatum

21 november 2024

Välkommen till Socialtjänstforum 2024 – mötet mellan praktik och forskning! Årets tema är "Den nya socialtjänstlagen – var står vi och vart ska vi? Med det förebyggande arbetet och kunskapscirkulation i fokus". Var med och diskutera senaste forskningen och delta i dialog med praktiker och forskare.

Socialtjänstforum är en nationell två-dagars-konferens med målet att skapa dialog mellan forskare och för socialtjänsten viktiga samhällsaktörer som socialarbetare, socialchefer, kommunpolitiker och andra intressenter. Det blir också panelsamtal, nätverkande och posterutställning med aktuella avhandlingsarbeten inom socialt arbete under konferensen.

GR är medarrangör tillsammans med Forte, Göteborgs universitet och Centralförbundet för socialt arbete.

Tema: Den nya socialtjänstlagen – Var står vi och vart ska vi? Med det förebyggande arbetet och kunskapscirkulation i fokus

Det övergripande temat för årets forum är förslaget om en ny socialtjänstlag som kommer läggas fram under året. Två huvudfrågorna i den nya lagen är i fokus det förebyggande arbetet och en kunskapsbaserad socialtjänst.

Det förebyggande arbetet betonas på flera sätt i utredningen som ligger till grund för lagförslaget men hur ska det utformas för en vardag av idag?
På samma sätt betonas vikten av en verksamhet som bedrivs i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet, men vad innebär det i praktiken?

Program

Program och mer information finns på Göteborgs universitets webbsida Länk till annan webbplats.

Anmälan

Sista anmälningsdag

25 september 2024

Antalet platser är begränsat. Arrangören förbehåller sig rätten att fördela platserna för att uppnå en jämn fördelning mellan forskare och praktiker.

Anmälan är bindande och vid återbud eftersista anmälningsdagen debiteras full avgift. Anmäld plats kan överlåtas till annan person inom förvaltningen.

Avgift

Avgiften är 2 800 kr exkl. moms per person. I avgiften ingår lunch och fika för båda dagarna samt gemensam konferensmiddag på torsdagskvällen. Konferensavgiften betalas mot faktura som sänds från Göteborgsregionen (GR) efter avslutad konferens. Bekräftelsen med praktisk information skickas till deltagarna 15-20 dagar innan konferensen.

Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs registreras dina personuppgifter i våra administrativa program. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Mer information

Tid och plats

21–22 november 2024

Dag 1: kl. 10.00–16.15
Dag 2: kl. 08.30–15.30

Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36, Göteborg.

Målgrupp

Forskare och för socialtjänsten viktiga samhällsaktörer som socialarbetare, socialchefer, kommunpolitiker och andra intressenter.

Arrangörer

Forte, Göteborgs universitet, Göteborgsregionen och Centralförbundet för socialt arbete.

Uppdaterad