Stöd och erbjudande

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram

Göteborgsregionen (GR) medverkar i genomförandet av Europaparlamentets satsning på att öka kunskapen om den europeiska parlamentariska demokratin, Europaparlamentets roll och den europeiska värdegrunden. Genom programmet får eleverna veta mer om vilka rättigheter de har som EU-medborgare samt om hur de kan delta aktivt i EU:s demokratiska processer.

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram har som mål att öka elevernas kunskaper om den europeiska parlamentariska demokratin, Europaparlamentets roll och den Europeiska värdegrunden.

Så går det till

Som deltagare i programmet utser skolan ett antal pedagoger och elever till senior- respektive juniorambassadörer, som sedan ansvarar för att genomföra programmet. Som pedagog ansvarar du för undervisningsaspekten, främst genom att hålla lektioner om den europeiska parlamentariska demokratin.

Tillsammans genomför ni olika aktiviteter; exempelvis får ni bygga upp ett EU-informationskontor, organisera evenemang för Europadagen och skapa innehåll för sociala medier, allt för att peppa eleverna att aktivt delta i EU:s demokratiska processer.

Programmet riktar sig främst till gymnasieskolor, men även högstadieskolor kan anmäla sitt intresse och delta. Varje år antas ett antal nya skolor runtom i hela Sverige!

Vill ni vara med?

Anmäl intresse via knappen "Länk till intresseanmälan". Hör av er till oss om ni önskar mer information.

Kontakt

I korthet

Målgrupp

Gymnasieskolor samt åk 7–9

GR:s roll

GR processleder skolor och seniorambassadörer genom sitt deltagande i programmet. Vi anordnar webbinarier, innehåll till utbildningsdagar samt stämmer av och utvärderar deltagande skolor varje år.

Länkar, externa webbplatser

Läs mer om programmet hos Europaparlamentets kontor i Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

eller på Europaparlamentets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad