Metod och verktyg

Göteborgsregionen Läromedelsbeställning

Alla kommunala skolor i Göteborgsregionen, samt flertalet fristående, sambeställer sina läromedel via Göteborgsregionen (GR). Genom vår regionala samordning sparar du som beställer både tid och pengar samtidigt som du gör en samhällsvinst för miljön. GR sampackar ordrarna och kör med interntransporten i de flesta kommunerna. 

Vi samordnar alla skolors beställningar, därav köper vi in stora mängder och kan erbjuda bästa möjliga pris. Allt i vår webbutik är upphandlat och klart enligt LoU, med över 500 förlag att välja mellan – observera att det dock inte ingår i Göteborgsregionens uppdrag att granska om alla titlar följer läroplaner, kurs- och ämnesplaner. Vi fakturerar endast en gång per månad, vilket spar en hel del administration.

Du kan beställa under hela året genom Göteborgsregionen Läromedel. Gör din beställning via kommunens inköpssystem eller via goteborgsregionen.se/laromedel. Länkväg i knappen ovan.


Bra att veta

Alla på skolan kan ha ett eget konto, antingen som personal eller beställare. Som personal planerar du dina läromedelsinköp och skickar därefter den färdiga listan till den beställningsansvariga som bekräftar beställningen i systemet. Både som personal och beställare kan du följa och se aktuella och tidigare beställningar på artikelnivå.

Flera beställningar parallellt. Lägg till en eller flera ordrar under menyvalet Orderblock och hantera dem oberoende av varandra.

Saknar du dina läromedel? Logga in och se när artiklarna skickades. Om de är restnoterade ses normalt leverantörens datum för beräknad leverans.

Hör av dig! Hör av dig om du har frågor, synpunkter eller önskar ytterligare funktioner i systemet. Tipsa oss gärna också om läromedel som saknas!

Mer om Göteborgsregionen Läromedel

GR har i uppdrag att erbjuda Göteborgsregionens skolor tjänster inom läromedelsområdet, däribland samordning av läromedelsinköp och film för förskola och skola. Vi erbjuder också utbildningsinsatser inom bland annat digitalt lärande och lärmiljöer samt arrangerar Läromedelsmässan varje år, som är en av Sveriges största mässor för alla som arbetar inom förskola, grundskola och särskola.

Läromedel och pedagogiskt stöd

Kontakt

Läromedelsbeställning

Telefontid: Mån-fre 9.00-15.00 (tis från 10.30). Lunchstängt 12.15-13.15.

031-335 53 98

Uppdaterad