Metod och verktyg

Indra2.se – Göteborgsregionens ansökningswebb till gymnasiet

Alla elever i årskurs 9 som är folkbokförda i och går skola i Göteborgsregionen (GR) gör sitt gymnasieval via Göteborgsregionens ansökningswebb: indra2.se. Genom samverkansavtal kan alla unga som bor här studera på valfri gymnasieskola och anpassad gymnasieskola i hela regionen.

De kommuner som ingår i Göteborgsregionen (GR) är Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Ansökan till gymnasiet

Eleverna får inloggningsuppgifter hemskickade per post lagom till att ansökningsperioden startar. På ansökningswebben presenteras alla de utbildningar som Göteborgsregionen har att erbjuda och där kan eleverna själva göra sitt gymnasieval. Det är även via ansökningswebben som de så småningom kan se sitt antagningsresultat.

Hur vi behandlar sökande elevs personuppgifter

För elever som söker till gymnasieskola inom Göteborgsregionen lämnas personuppgifter in till Göteborgsregionens gymnasieantagning. Det är för att vi ska kunna handlägga sökande elevs ansökan till gymnasiet. Läs om hur Gymnasieantagningen behandlar sökande elevs personuppgifter och den rättsliga grunden för det.

Kontakt

Gymnasieantagningen

Telefontid: Mån-fre kl. 9.00-10.00

031-335 51 30

I korthet

GR:s roll

Gymnasieantagningen ansvarar för antagningen till kommunala och fristående gymnasieskolor i hela Göteborgsregionen.

Webbplats till gymnasievalet

www.indra2.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad