Nyhet

Teknikcamp visar upp det roliga och lustfyllda med teknikbranschen

Den 17-19 juni är det dags för Teknikcollege Göteborgsregionens årliga Teknikcamp för tjejer i årskurs sju och åtta. Målet är att fler ska få chans att upptäcka de spännande och kreativa teknikyrkena och inspireras att välja en teknikutbildning till gymnasiet.

Teknikcollege är en samverkansplattform och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. I Göteborgsregionen är Teknikcollege en del av Göteborgsregionens kompetensråd.

I år anordnas Teknikcamp i samarbete med Volvo Cars, NOVO Energy, AFRY och Zenseact. Medverkande gymnasieskolor är SKF Tekniska Gymnasium/SKF, NTI Kronhus, Lindholmens Tekniska Gymnasium, Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium och Kungsbacka gymnasieskolor.

Inom Teknikcamp kan eleverna välja mellan tre hubbar med olika program: Göteborg Hisingen, Göteborg City/Gamlestaden eller Kungsbacka. Under två intensiva dagar kommer eleverna bland annat att testa AI för bildigenkänning, designa med hjälp av CAD och tillverka en nyckelring med datorstyrda maskiner.

Möten med förebilder

En viktig del av Teknikcamp är också att deltagarna får möjligheten att träffa kvinnliga förebilder i teknikbranschen och att lära känna andra teknikintresserade ungdomar. Teknikcamp avslutas med en gemensam final på Johanneberg Science Park.

- Forskning visar att ju mer naturvetenskapligt och tekniskt kapital som ungdomar har – det vill säga, ju mer de känner till och behärskar inom naturvetenskap och teknik – desto troligare är det att de identifierar sig med ämnena och vill studera vidare inom dem. Teknikcamp är ett tillfälle där Teknikcollege tillsammans med näringslivet bjuder ungdomar på naturvetenskapligt och tekniskt kapital på ett roligt och inspirerande sätt, säger Samira Savarani, projektledare på GR med ansvar för Teknikcollege Göteborgsregionen.

Här kan du läsa mer om Teknikcamp och hitta en länk till anmälan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta är Teknikcollege GR

Teknikcollege är en samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

I Göteborgsregionen är Teknikcollege GR en del av Göteborgsregionens kompetensråd, där strategiskt viktiga aktörer arbetar gemensamt för att förbättra kompetensförsörjningen i flera utvalda branscher i regionen, bland annat genom samarbete med GRvux.

Kontakt

Uppdaterad