DIABAHS (Dialog Bygg Hållbart för Seniorer)

DIABAHS är ett följeforskningsprojekt för att undersöka om dialog är ett sätt för arkitekter och byggherrar att skapa en hållbar boendemiljö för seniorer.

Om projektet

DIABAHS är ett samarbete mellan Göteborgsregionen, FoU i Väst och Chalmers Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik. Projektet finansieras huvudsakligen av FORMAS.

Läs mer

Gemensamt lärande

Projektet innefattar två workshops, seminarier, studiebesök och en slutkonferens. Projektet ska även resultera i en handbok.

Läs mer

De fyra exemplen

Projektet följer fyra exempel med bostäder för personer över 65 år. Exemplen finns i Alingsås, Göteborg, Mölndal och på Tjörn.

Läs mer

Vad är på gång?

 • Slutkonferensen för DIABAHS den 15 maj 2019. På konferensen kommer vi att sprida forskningskunskaper från projektet och bidra till erfarenhetsutbyte mellan er som bygger, planerar och ritar bostäder för seniorer. Heldag. Plats: Elite Park Avenue Hotel. Boka in dagen!
  Klicka här för program och anmälningslänk.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Handbok = Klokbok
  Vi har påbörjat arbetet med en digital handbok som kommer att heta ”Klokboken”. Klokboken kommer att innehålla kunskaper och inspiration till alla som vill veta mer om hållbara bostäder för seniorer.

 • Analys och skrivande
  Analyser av forskningsmaterialet från projekt DIABAHS pågår för fullt och kommer att resultera i en rapport och vetenskapliga artiklar.

 • Expert- och referensgruppsmöte
  Ett sista möte med projektets grupperingar kommer att ske den 3 april 2019.

 • Klicka här om du vill prenumerera på projekt DIABAHS nyhetsbrev.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Nina Ryd
Projektledare
Chalmers Arkitektur
031-772 23 85

Lisbeth Lindahl
Operativ projektledare
Göteborgsregionen, FoU i Väst
031-335 51 79

Cecilia Kaan
Projektassistent
Göteborgsregionen, FoU i Väst
031-335 50 75

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund