Konferensdokumentation

Mötesplats IFO 2022

Konferensrapporten sammanfattar innehållet i Mötesplats IFO 2022 – som i år genomfördes för 20:e gången!

I konferensrapporten från Mötesplats IFO 2022 kan du läsa om följande:

  • Forskaren och debattören Emma Frans pendlade mellan allvar och humor när hon föreläste på temat "Sant, falskt eller mittemellan". Hon förklarade begrepp som alternativa fakta, fake news, falsk balans och beskrev varför det ibland kan verka som om forskare kan komma fram till vilka slutsatser som helst. Men Emma gav också handfasta tips på hur vi var och en som mediekonsumenter kan bli bättre på att hantera den infodemi som vi lever i.
  • Maria Nordberg som arbetar i socialtjänsten i Lilla Edet berättade om de föräldracirklar som hon håller för föräldrar som är nya i Sverige. Vad behöver föräldrarna för kunskap? Vilka ska man bjuda in till föräldracirklarna? Och hur får man till ett samtal i en föräldracirkel när man inte talar varandras språk?
  • Jenny Ohlson Hagby och Stefan Alberg jobbar på UngÖst i nordöstra Göteborg med ungdomar som är i riskzon för kriminalitet. Det är ofta ungdomar som inte är så mycket i skolan och som har begränsat stöd hemifrån. Men UngÖst erbjuder insatser både på service och via bistånd som i och för sig tar tid – men som också ger resultat.
  • Vamos är ett arbetsmarknadsprojekt i Göteborgs stad som riktar sig till personer som har försörjningsstöd och beroendeproblematik eller motsvarande. Erfarenheten är att det går att arbeta jobbfokuserat med denna målgrupp och att det finns arbetsgivare som vill ge dem en chans och socialsekreterare som efterfrågar insatsen samtidigt som deltagarna uppskattar den.
  • Den sista "föreläsaren" på Mötesplats IFO 2022 var musikern Joel Alme. Gillade du hans låtar och vill veta vilka det var han spelade? Kolla i konferensrapporten!
Ett fotocollage där en man spelar gitarr på en bild, en kvinna talar på en annan och dessa bilder ligger på etn tredje bild som föreställer folk som minglar

Kontakt

I korthet

Framtagen/publiceringsår

2022

GR:s roll

Arrangör av Mötesplats IFO samt författare till konferensrapporten.

Uppdaterad