Nyhet

Göteborgsregionen (GR) välkomnar Frida Andersson

Frida Andersson blir ny enhetschef på Göteborgsregionen (GR) där hon kommer att ansvara för samverkan mellan skola/utbildning och arbetsliv, däribland regionens branschspecifika kompetensråd. Besöksnäringens kompetensförsörjning och förberedelsearbetet inför etableringen av batterifabriken är exempel på frågor som kommer att bli aktuella för Frida.

– Göteborg/Västsverige är i ett så spännande skede med de nya etableringarna som sker. Det finns stora möjligheter att testa nya sätt och modeller för hur man kan samarbeta och jobba med att attrahera och utbilda rätt kompetens till regionen. Det ser jag fram emot, säger Frida Andersson.

Frida har arbetat med kompetensförsörjningsfrågor i olika roller sedan 2011. Hon har senast varit chef för kompetensförsörjning på Teknikföretagen och har tidigare varit vd på Teknikcolleges nationella kansli.

– Vi ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med Frida. Hon kommer in med lång erfarenhet av att arbeta med kompetensförsörjning och livslångt lärande. Dessutom med ett brett nätverk nationellt, säger Sofia Larsson, verksamhetschef på Göteborgsregionen (GR).

Frida Andersson tillträder tjänsten den 8 maj.

Kontakt

Uppdaterad