Utbildning

Mötesplats Funktionsstöd

Plats

Göteborg

Startdatum

17 april 2024

Boka in 17 och 18 april 2024 för nästa Mötesplats Funktionsstöd! Vi vill också att du medverkar – ta chansen att dela med dig av ditt arbete till kollegor i andra kommuner.

Mötesplats Funktionsstöd är till för oss som arbetar inom verksamhet Funktionsstöd. Det är också vi som står för innehållet under dagen. Syftet är att vi ska lära av varandra, inspireras till nytt tänkande och nya perspektiv inom våra verksamheter och stärka yrkesrollen.

Scenen är din – dela med dig av dina erfarenheter!

Se dagen som en möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter till andra. Du kan välja att presentera ditt arbete i form av ett seminarium eller en workshop – vi tar gärna emot kreativa upplägg och förslag. Fundera över vad du vill sprida till dina kollegor, och hör gärna av dig till någon i programgruppen om du vill veta mer. Som stöd för genomförandet kommer alla som deltar att erbjudas en utbildningsdag i presentationsteknik inför mötesplatsen.

Anmälan

Senast 30 augusti 2023 vill vi ha din/er intresseanmälan. Skriv några rader om vad du/ni vill presentera och mejla till: susanne.vannerberg@goteborgsregionen.se

Vill du veta mer? Kontakta någon av oss!

Carina Håberg, Göteborgs stad
Angelica Bron, Lerums kommun
Jessica Rönnerfors, Kungsbacka kommun
Nicholas Singleton, Göteborgsregionen
Susanne Vannerberg, Göteborgsregionen

Årets storföreläsare

Emma Frans: Sant, falskt eller mittemellan

I föreläsningen ”Sant, falskt eller mittemellan” redogör Emma Frans för de vetenskapliga svaren på stora och små frågor, på ett underhållande men ändå pedagogiskt och korrekt sätt. Genom olika exempel får du som åhörare en lektion i vetenskapligt tänkande och hur trovärdiga och tillförlitliga olika forskningsmetoder verkligen är, samtidigt som en hel del myter bekräftas eller avfärdas.

Emma Frans är författare, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska institutet. Hon brukar kallas för en av de roligaste svenskarna på Twitter.

Emma Frans

Pelle Sandstrak: Mr Tourette – För ovanlighetens skull

År av magiska ritualer och tics i alla dess slag fick plötsligt ett namn. Vilket gav upphov till oanade möjligheter. Pelle var nersmutsad, utanför samhället, sov i bilar, en loser. Vägen vidare, till insidan av samhället, kantades av motgångar som sakteligen förvandlades till framgångar. Mycket tack vare egen ”touretteenergi” samt några människors starka och varma empati.

Detta är Pelle Sandstraks nya och annorlunda stand up-föredrag med pedagogik, komik och tragik. Från uteliggare i Norge på 80-talet till inneliggare i Sverige 30 år senare.

Pelle Sandstrak

Läs om 2022 års Mötesplats Funktionshinder

I väntan på programmet för 2024 års mötesplats kan du ta del av en konferensrapport om Mötesplats Funktionshinder 6 och 7 april 2022, då nästan 500 personer deltog:

Konferensrapport från Mötesplats Funktionshinder 2022

GR:s mötesplatser

På GR:s mötesplatser träffas medarbetare och chefer från verksamheterna i våra medlemskommuner och får ta del av varandras erfarenheter, inspireras till nytt tänkande och nya perspektiv samt stärka yrkesrollerna. Det är verksamheterna själva som visar upp sig och lär av varandra, genom att presentera projekt, arbetssätt och lösningar på vardagsnära problem i form av seminarier, workshoppar och utställningar.

Det startade 2002 med Mötesplats IFO, som 2022 arrangerades för 20:e gången. Under åren har GR arrangerat mötesplatser inom Funktionshinder, Äldreomsorg, Skola, Hälsa, Ekonomiskt bistånd och Psykiatrisamordning.

Kontakt

Anmälan

Mötesplats Funktionsstöd är ett arrangemang där platserna är förbetalda. Vem som ska gå utses av chef i respektive kommun eller stadsdel.

Mer information

Tid och plats

17 och 18 april 2024 i Göteborg.

Målgrupp

Personal och chefer inom Funktionssstöd i GR:s medlemskommuner.

Uppdaterad